Semmelrock Stein + Design își dorește să fie permanent alături de partenerii săi. În acest sens, oferim an de an soluții inovative pentru proiecte diverse ce se concentrează asupra înfrumusețării spațiului exterior.

Astfel, alături de AICI Studio de Arhitectură, BASICS studio de arhitectură din Madrid, Primăria orașului Sinaia și OAR Prahova, ne aducem contibuția la crearea unui spațiu civic inspirațional prin intermediul proiectului Talkfest Garden.

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat în luna iulie și a cuprins un workshop în cadrul căruia cursanții și îndrumătorii Școlii de Vară, reprezentanți ai Asociatiei ARCHÉ și voluntari ai Colegiului Mihail Cantacuzino Sinaia au asamblat o structură experimentală ce dă o nouă față și utilitate grădinii fostei grădinițe de pe strada Mihail Kogălniceanu din Sinaia.

Din portofoliul Semmelrock s-a optat pentru utilizarea bolțarilor de stâlp și a jardinierelor Triflor ambele în culoarea gri, voluntarii creând un cadru atât funcțional cât și estetic.

Utilizând panta terenului, arhitecții au propus fixarea bolțarilor de stâlp în trepte, rolul fiind acela de a oferi vizitatorilor posibilitatea de a lua loc pe scaunele și băncile astfel create. În spațiul amenajat se pot desfășura întâlniri educative și culturale pentru turiștii și locuitorii de toate vârstele.

Scopul proiectului Talkfest Garden este promovarea importanței și conștientizarea valorii patrimoniului construit al orașului Sinaia, care are cea mai mare concentrare de monumente istorice din țară. Acesta va continua la finalul lunii septembrie cu un eveniment ce va reuni reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Prahova și ai autorităților locale, alături de specialiști arhitecți, peisagiști, reprezentanți ai societății civile și localnici interesați de direcțiile de dezvoltare a orașului lor.

“Talkfest Garden” va deveni în curând locul unde sinăienii și turiștii, de toate vârstele, vor putea participa la evenimente inovative. Vă invit să vă implicați direct în proiectele locale pe care le vom derula aici și sper ca această grădină să devină un loc unde profeșioniștii pot lucra cot la cot cu cei care doresc implicare în viața orașului.”  – Vlad Oprea, primarul orașului.

Mai jos puteți vedea câteva dintre momentele surprinse în timpul workshop-ului:

Citește și:
Grădina Toscană
Sufrageria din grădină
Piscina – colțul de vacanță din grădina ta
Gardul – element funcțional cu un puternic impact vizual