Cele mai importante proiecte de arhitectură elaborate în 2018 au fost premiate în cadrul Galei Anualei de Arhitectură, ediția 2019

Gala de premiere a Anualei de Arhitectură București 2019 ediția a XVII-a, cu tema: „forum București” a avut loc anul acesta pe 10 iulie la Muzeul Național de Artă al României.

„Forum București” a dezbătut subiectul Capitalei ca loc al posibilei bune negocieri, în urma căreia cetățeanul, administrația și profesioniștii în arhitectură și construcții să câștige deopotrivă, prin oportunități și dezvoltare sustenabilă.

Cele peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură s-au împarțit în 4 categorii:

  • Arhitectură construită
  • Cercetare prin arhitectură
  • Arhitectura spațiului interior
  • Proiecte de arhitectură

Astfel 130 sunt proiecte de locuințe individuale, locuințe colective și arhitectură publică, peste 30 de proiecte de cercetare prin arhitectură și peste 120 de proiecte reprezintă amenajări de interior de apartamente, amenajări HoReCa, spații corporate și de birouri.

Ca specialist în domeniul amenajării spațiului exterior, Semmelrock Stein+Design a acordat premii pentru următoarele secțiuni:

Arhitectura construită / Arhitectura locuinței individuale

Proiect Casa NIU

Autori: arh. Bogdan Stefan, arh. Neagu Mihai, arh. Garofil Daniela, arh. int. Irina Ursu

AWstudio arhitectura, IUstudio

Arhitectura construită / Arhitectură, conversie și restaurare

Proiect Imobil Polonă 24-26

Autori: arh. Răzvan Puchici, arh. Ioana Moangă

Cumulus Architecture

Colaboratori: Prof. Dr. Ing. Nicolae Stoica expert tehnic, Ing. Cătălin Baciu Consolid Proiect Consulting,

Ing. Constructor Roxana Dănăiţă inginer Anaxor

Anuala este cea mai amplă manifestare de arhitectură din București și se desfășoară pe durata mai multor luni de evenimente, dezbateri, workshop-uri și expoziții pentru a identifica valoarea adăugată pe care arhitectul și arhitectura o pot aduce vieții urbane contemporane.

“Proiectele expuse în Anuală aparțin unor clienți existenți, dar și unor potențiali clienți de arhitectură, interesați de o investiție valoroasă, cu durabilitate în timp, sustenabilă, creativă și eficientă din perspectiva raportului dintre preț și consum”, a declarat dr. arh. Emil Ivănescu, președintele Ordinului Arhitecților din România Filiala București.

Expoziția de proiecte poate fi vizitată la Mercato Comunale, unde OAR București a amenajat un pop-up architecture office studio și un birou de informare a publicului larg despre proiectele valoroase ce sunt construite în prezent în Capitală.