Dacă intenționezi să îți pregătești grădina pentru primăvară, să îi dai un aer proaspăt sau să îi reorganizezifuncționalitățile, echipa de specialiști Semmelrock ți-a pregătit o serie de sfaturi și idei care te vor ajuta să pui în aplicare planul cu ușurință.

Reorganizează spațiul grădinii.

Poți începe prin a reîmpărți zonele principale în jurul cărora se desfășoară activitatea familiei: zona pietonală, zona de terasă, zona de spațiu verde, zona de grill, zona de joacă, zona de piscină și zona de grădină de legume. Prin împărțirea zonelor vei profita cât mai mult de spațiul disponibil. Cu ajutorul elementelor Mountain Block poți crea straturi minunate cu delimitări clare în grădină, iar prin construirea unor ziduri de delimitare poți crea zone nivelate interesante chiar și în grădinile în pantă.

Verifică și pornește sistemele

care ar putea necesita anumite intervenții:

  • Sistemele de irigare
  • Instalațiile de apă
  • Instalațiile de iluminat

Curăță grădina

Asigură-te că ai la îndemână unelte corespunzătoare:

  • Foarfeci de grădină
  • Ferăstraie
  • Lopată și cazma
  • Sapă și greblă
  • Roabă

Cu ajutorul undei greble, adună resturile vegetale, frunze, rădăcini și tulpini uscate. Tot acum este și momentul pentru toaletarea copacilor. Această operațiune nu are doar rol estetic, ci stimulează creșterea și rodul.

Fertilizează pământul

Aplicarea îngrășământului trebuie să aibă loc cu câteva săptămâni înainte de a începe plantările.

Dezvelește plantele

În cazul în care peste iarnă ai acoperit unele plante pentru a le proteja, acum este momentul sa le dezvelești pentru a le permite să se dezvolte înainte să fie prea cald.

Jardiniere Triflor

Plantează flori

Profită de orice loc disponibil pentru a realiza aranjamente, iar dacă spațiul verde este limitat poți opta pentru plasarea unor jardiniere Madoc în orice loc din grădină. Florile care se cultivă primăvara sunt lalelele, zambilele, freziile, gladiolele și begoniile.

Jardinierele Triflor sunt mici și atrăgătoare, astfel că nu există nicio grădină în care să nu își găsească locul. Poți implica întreaga familie și planta flori diferite, iar rezultatul va fi spectaculos.

Jardiniera Mountain Block arată foarte bine în orice grădină. Cu puțină ambiție și îndemânare, aceasta poate fi transformată într-un șemineu exterior devenind vedeta grădinii.

Citește aici cum trebuie să aranjezi plantele pentru o îmbinare desăvârșită între cromatică și peisagistică. 

Reumple lacurile și piscinele

De asemenea, este posibil să fie nevoie de tratament împotriva algelor care se pot dezvolta pe timpul iernii.

Dezvelește sau scoate mobilierul de grădină

Odată ce ploaia și ninsoarea s-au oprit, mobilierul este în siguranță și te vei putea bucura de priveliștea frumoasă a grădinii chiar dacă pentru moment este frig și nu îți petreci tot timpul afară. Banca Bradstone Travero este soluția noastră pentru un mobilier durabil și potrivit oricărui stil de amenajare. Pentru completarea design-ului, îți recomandăm montarea unui element decorativ de mare impact. Acesta poate fi o cișmea Travero care are un important rol estetic, dar și funcțional, fiind o sursă de apă la îndemnână.

Daca vrei sa îți transformi grădina într-un loc care sa te reprezinte, cheia este să pornești de la ideea că fiecare zonă trebuie să fie folosită cât mai eficient și să ajungi la completarea spațiului cu ajutorul produselor care te reprezintă cu adevărat. Specialiștii Semmelrock îți stau la dispoziție pentru a proiecta un spațiu personalizat care să îți pună în valoare ideile. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un e-mail la adresa office.romani@semmelrock.com și să ne soliciți o simulare 3D.

Pentru livrarea unei variante pesonalizate de design a grădinii așteptăm să ne contactezi și este recomandat să ne transmiti o documentație minimă: plan de situație cu zonele pietonale și carosabile aferente, releveu cotat, fotografii cu amplasamentul și surse de inspirație în stilul dorit.

Succes

Citește și:
Grădina Toscană
Sufrageria din grădină
Piscina – colțul de vacanță din grădina ta
Gardul – element funcțional cu un puternic impact vizual