Temperaturile scăzute precum și manevrele executate pentru curățarea pavajului pe durata iernii pot deteriora suprafața acestuia. Efectuarea unei verificări este un pas esențial în pregătirea grădinii pentru primăvară. În felul acesta te vei asigura că este pregătită pentru întâmpinarea sezonului cald, pentru schimbarea de temperatură, creșterea plantelor și amenajarea spațiilor destinate activităților exterioare.

Înlocuirea pavajului defect

În cazul în care, după verificare, ai constatat că există pietre care s-au deteriorat în urma iernii, este recomandată înlocuirea acestora. De aceea, în momentul achiziționării pavajului trebuie să păstrezi o cantitate pentru eventualele înlocuiri. Dacă nu ai făcut asta te invităm să alegi de aici produse care să se potrivească cu designul tău.

Curățarea pavajului

Specialiștii Semmelrock recomandă măturarea și curățarea folosind o perie moale, iar în cazul rosturilor afectate de mușchi, puteti utiliza o perie mai dură, insă trebuie să ai în vedere că manevrarea dură poate afecta suprafața pavajului.

Spălarea pavajului

Utilizează apă și detergent fără clor. În cazul in care dorești să utilizezi furtunul, îți recomandăm să eviți folosirea unuia cu presiune, întrucît acesta poate îndepărta nisipul dintre rosturi.

Îndepărtarea petelor 

în cazul în care la finalul operațiunilor de mai sus, pe suprafața pavajului au rămas pete, îți recomandăm să încerci produse de curățare destinate pavajului din beton.

Este de preferat ca în cazul apariției unei pete pe pavaj să se intervină imediat cu apă, detergent și o perie. În cazul în care petele apărute pe timpul iernii nu dispar, sau ai de a face cu pete persistente, în funcție de natura acestora își recomandăm soluțiile noastre de curățare Finalit astfel:

Finalit nr. 1 Soluție de curățare intensivă – pentru pete de var și ciment, ulei, grăsime, mucegai, funingine.

Finalit nr. 4 Soluție de curățare pete biologice – adecvată pentru pete organice precum frunze, iarbă, acid de fructe, sucuri de fructe, lemn, ceai, cafea, țigări.

Finalit nr 8 Soluție contra ruginei – îndepărtează și petele de îngrășământ și patina de cupru.

Finalit nr. 9 Soluție de curățare pentru pete de var și ciment, soluții de chituire, mortar, calcar și eflorescență.

Finalit nr. 10 Soluție antimucegai – produs foarte eficient pentru îndepărtarea substanșelor fungicide și bacteriene cum ar fi alge, mușchi, mucegai și frunze.

Finalit nr. 11 Soluție de curățare a petelor de ceară și grăsime.

De asemenea, îți recomandăm tratarea pavajului cu soluții pentru curățare și impermeabilizare cel puțin o data pe an. Acest procedeu conferă rezistență sporită la murdărie și pete și intensifică culoarea produselor.

Finalit nr. 21S Soluție de impermeabilizare primară / amorsă – oferă protecție de bază împotriva petelor și a murdăriei, precum și a murdăririi suprafeței în faza de chituire.

Finalit nr. 22 Soluție de impermeabilizare – rezistentă la razele UV, la sare de degivrare și clor.

Finalit nr. 25 Soluție de impermeabilizare premium – oferă rezistență la alunecare și protecție pe termen lung pentru suprafețe netede atât împotriva petelor cât și a murdăriei.

Procesul de întreținere a grădinii este unul continuu, de la un sezon la altul necesitând activități diverse. Este de asemenea un alt mod de petrecere a timpul liber, în jurul casei ce poate implica și responsabiliza întreaga familie.

Având în vedere că în curând ne pregătim pentru a petrece momente relaxante în curte, este momentul propice pentru a recondiționa grădina de anul trecut sau chiar să îi oferim un design nou.

Indiferent de motiv, îți punem la dispoziție sfaturi și idei de amenajare personalizate, în funcție de dimensiuni și utilitate ce susțin versatilitatea portofoliului nostru de produse pe care îl poți găsi aici.

Citește și:
Grădina Toscană
Sufrageria din grădină
Piscina – colțul de vacanță din grădina ta
Gardul – element funcțional cu un puternic impact vizual