Argila naturală poate lua diferite forme astfel încât, în prezent, putem beneficia de o gamă largă de aplicații, oferind spațiului amenajat originalitate și bun gust.

Având în general o dimensiune standard de 20×10 cm, acestea prezintă o rezistență extrem de ridicată la traficul aglomerat, fricțiune și alunecare.

Prin prelucrare, pavajul din argilă oferă produsului Penter rigiditate și duritate, este ecologic, nu conține aditivi artificiali, amestecuri sau coloranți. Acest produs conferă rezistență nelimitată a culorii datorita procesului de ardere a argilei naturale, astfel încât, pe măsura trecerii timpului nu se decolorează și nu suferă modificări de nuanță.

Siguranța este aspectul cel mai important în amenajarea cu pavaj. Aceasta deține un rol major în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, indiferent că este toamnă sau iarnă, îngheț sau lapoviță, stabilitatea pavajului este necesară. Această siguranță este oferită de noile produse Penter cu suprafață rugoasă din portofoliul Semmelrock Stein+Design. Acestea au cea mai ridicată clasă de aderență, depășind valorile impuse cu 45 de procente.

Slide Item
Slide Item
Slide Item
Slide Item
Slide Item
Slide Item
Slide Item
Slide Item

Pavajele Penter sunt produse cu caracter ce se maturizează odată cu vârsta și devin tot mai frumoase, un alt avantaj fiind versatilitatea, întrucât pot fi refolosite oricând sau mutate în altă parte  deoarece acestea nu sunt fixate definitiv.

Penter Stralsund

Calitatea suprafeței pavate nu depinde numai de calitatea produsului utilizat, ci și de straturile portante. Stabilitatea acestora este într-o stransă relație de dependență cu modul de utilizare, în special traficul și condițiile de îngheț-dezgheț.

Indiferent dacă vei opta pentru variante moderne sau tradiționale, pentru suprafețe netede sau structurate, când vine vorba despre amenajarea grădinii cu pavaj Penter, vei obține o strălucire naturală ce crează impresia de vară, soare și o senzație unică de armonie și relaxare.

Recomandat în special pentru terase, alei, scări de grădină și curți interioare, prin multitudinea de formate și culori, libertatea de amenajare este nelimitată.

Citește și:
Grădina Toscană
Sufrageria din grădină
Piscina – colțul de vacanță din grădina ta
PENTER: Designerul spațiilor mediteraneene în aer liber
Gardul – element funcțional cu un puternic impact vizual